Info om nybörjarskolningen

Välkomna på nybörjarskolningen!

Vad roligt att ni är på kommande till nybörjarskolningen för orientering. Här nedan har vi sammanfattat information som är bra att veta om nybörjarskolningen.

Utrustning: Kläder & skor enligt väder, dricka flaska, ombytes sockor och skor. Kom ihåg att det kan vara vått i skogen!

Träningarna börjar kl. 18.00, var i god tid på plats! De håller på i ca 1-1,5h.

Upplägget: Vi börjar med lekar till uppvärmning, sedan lär vi oss kartan och karttecken och testar på lätta orienteringsbanor. I början av första tillfället delas deltagarna in i grupper enligt ålder och erfarenhet. Träningarna sker i mindre grupper. Grupperna hålls samma under alla träningstillfällen. Vi önskar att föräldrarna deltar i träningarna också!

Träningstillfällena:
Måndag 15.4: Sportstugan
Måndag 22.4: Markvägen
Måndag 6.5: Tölby-Vikby Skola
Måndag 20.5: Soffis gränd

Träningshäften delas ut i slutet av första träningen. Med träningshäftet följer vi upp i hur många tillfällen (träningar & tävlingar) juniorerna har deltagit i. I slutet av orienteringssäsongen bjuder sektionen deltagarna på pizza ifall de deltagit i en viss mängd träningar/tävlingar. Mera om detta hittar i träningshäftet – Träningshäftet sätter vi upp också på hemsidan så snart den är färdig!

Information om träningstillfällena kommer i whatsapp gruppen. Kontakta oss via mail, ol.solfik@gmail.com om du vill bli med i gruppen (ifall du inte har blivit insatt dit efter att anmälningstiden har gått ut, eller vill ändå bli insatt i gruppen).

Om ni är intresserade att förbereda er för nybörjarskolningen, kolla in detta videoklipp: Del 1 – Karttecken – Lär dig grunderna till kartans språk

Vi ses 15.4, välkomna!
Solf Ik Orientering